Husene blir renere. Noen eksperter mener at selv for mye. Fordi ren overdreven, spesielt med kjemikalier, er det en av de mulige årsaker til den økning av sykdommer slik som allergier og astma.

Overdreven bruk av slipende produkter, slik som blekemiddel, rengjøringsmidler eller desinfeksjonsmidler, utgjør også en direkte helserisiko når vi inhalerer stoffer som avgir eller huden kommer i kontakt med dem. Så hvis vi ønsker et sunt hjem, må vi redusere sitt nærvær i våre hjem. I markedet kan vi finne renseprodukter uten skadelige stoffer til helse og miljø. Komponentene er av vegetabilsk eller mineralsk opprinnelse, inneholde naturlig parfyme og også er biologisk nedbrytbare. Er under merker som Ecover, Biochem, Carrefour-Eco-Planet ... For å sikre at vi er veldig grønn, må vi sjekke at de har EUs miljømerke.

Et annet billigere alternativ er å vaske huset ved å kombinere naturlige produkter som eddik, sitron eller bikarbonat, i mange tilfeller, har desinfiserende egenskaper.

De farligste stoffene

Øyeirritasjon og hud, eksem, pusteproblemer ... Noen desinfeksjonsmidler og rengjøringsmidler vi har hjemme kan være farlig, så det er viktig å holde dem utenfor rekkevidde for barn. Blant de mest vanlige, kan ammoniakk brenne hudkontakt, mens lut og salfumán kan irritere luftveiene.

De mest effektive naturlige produkter

hvit eddik for desinfisering av overflater, nalene, fjerne kalk og myke klær.

bikarbonat Den løser opp skitt og fett, mens eliminere lukt og såpeskummet.

ren såpe for generell rengjøring. Hvis blandinger med varmt vann og bikarbonat få en flerbruks produkt.

sitronsaft Det er et ideelt sted for å bleke og fjerne flekker fra sengetøy mild syre.

olivenolje for rensing av ubehandlet trevirke. Bland med sitronsaft og også næring.

eteriske oljer lavendel, tea tree og sitron. Desinfisere, fjerne mugg og bakterier og parfyme.